Nieuwsitem

10-01-2011 Radboud met drie topartsen best scorend UMC in MedNet Topartsverkiezing
Met drie topartsen is het UMC St Radboud er trots op het best scorende academische ziekenhuis in de MedNet topartsverkiezing van 2010 te zijn. Kinderarts Jos Draaisma, internist Jack Wetzels en klinisch geneticus Ineke van der Burgt werden door hun medische collegaís in het land gekozen als beste arts in hun vakgebied.

Kinderarts Jos Draaisma
Voor kinderarts dr. Jos Draaisma is het de tweede maal op rij dat zijn collega-kinderartsen hem bestempelen als Toparts. ĎVerdiendí, vinden zijn Nijmeegse collegaís: ĎJos Draaisma is een zeer betrokken allround kinderarts. Hij is kundig, zeer communicatief en een goed onderwijzer, iemand die een veilige omgeving schept voor zijn patiŽnten en collegaís.í Draaisma is naast kinderarts onder meer hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Kindergeneeskunde en medeoprichter van de Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen.

Internist Jack Wetzels
Internist-nefroloog dr. Jack Wetzels behaalde dit jaar opnieuw de eerste plaats, nadat hij de twee voorgaande jaren tweede werd en in 2008 al een eerste plaats behaalde. Hij is volgens zijn directe collegaís Ďeen echte patiŽntendokter die graag wil weten. Hij vindt in de patiŽntenzorg zijn inspiratie voor wetenschappelijk onderzoek en heeft zich ontwikkeld tot een vraagbaak voor nefrologen uit de hele regioí.

Klinisch Geneticus Ineke van der Burgt
Een nieuw specialisme in de MedNet verkiezing van dit jaar is de klinische genetica. Met dr. Ineke van der Burgt als winnares scoort het UMC daar meteen hoog. Haar collegaís typeren haar als Ďeen warme betrokken dokter die goed kan luisteren en complexe genetische materie goed kan uitleggen aan haar patiŽnten. Ze brengt academisch denken terug tot de kern: wat betekent het voor de patiŽnt en geeft patiŽnten rust en vertrouwen op het moment dat hun hele wereld op de kop staatí.

MedNet
MedNet, tijdschrift voor medisch specialisten, heeft de Topartsverkiezing voor het vijfde jaar georganiseerd. Medisch specialisten geven aan wie zij binnen hun eigen specialismen als een Toparts beschouwen: een collega aan wie ze hun dierbaren zouden toevertrouwen. Ruim 1200 medisch specialisten brachten dit jaar hun stem uit. MedNet stelde voor twaalf specialismen een top drie samen.
bron